potentiel biogaz
biométhanisation
Biogas laboratoire biogaz belgique cinetique biogaz matieres premieres biométhanisation

Association de nutrionistes docteur biogaz

 
Français Belgique
Deutsch
Nederlands België
English version available soon

Laatste updates

19-jan-2013
Algemene analysenprijslijst
02-dec-2011
Glycerines, gevaarlijk voor
de vergisters?

28-nov-2011
Classificering van de microorganismen
27-okt-2011
Rantsoenberekening voor vergisters

25-okt-2011
Dossier NH3-vergiftiging

 

Nutritionniste précédent Nutritionniste suivant u bent hier: Home --> Producten en diensten --> Advies en oplolging van anaërobe vergisters

Advies en opvolging van anaërobe vergisters

 

Opvolging van anaërobe vergisters

1. Eenmalig advies

Meestal worden wij gevraagd voor eenmalig advies wanneer een vergistingsinrichting biologische problemen kent. Dit is voor ons een gelegenheid om onze know how te kunnen tonen om een zieke vergister weer op goede banen te zetten.

Men moet weten dat buiten mechanische of temperatuurreguleringsproblemen (waarvoor wij geen vaardigheden hebben), problemen in de biogasproductie en biologische gezondheid van anaërobe vergisters steeds te wijten zijn aan een inadequate voedingsrantsoenen zoals te snelle introductie van nieuwe grondstoffen of de wijziging van het aandeel van de verschillende grondstoffen.

Elke vergister heeft zijn eigen bacteriologish evenwicht (ratio van de vier grote bacteriële faunas kunnen verschillen) en kan zich sneller of trager aanpassen. Hiervoor heeft Winfo een analysesysteem op de digestaten om te bepalen of het aldan niet nodig is het introductietempo te vertragen van niewe ingrediënten in het rantsoen. Dit systeem faalt nooit en geeft steeds de nodige signalen voordat het te laat wordt om te reageren.

Indien u voor één of andere reden een voedingstransitie moet uitvoeren of dat u een nieuwe grondstof dient in te voeren, aarzel niet om gebruik te malen van onze vaardigheden.

Ook het eenmalig evenwichtig formuleren van rantsoenen voeren wij uit.

 

 

2. Continu opvolging van vergisters

De continue opvolging van vergisters bestaat uit twee punten:

- prevnetieve analysen op digestaten op regelmatig interval (15 dagen, 30 dagen) teneinde een biologische stabiliteit van de vergister te te waarborgen. Ondanks het feit dat een vergister een sterk buffervermogen vertoont wanneer hij onevenwichtig worde gevoed, zal hij biogasproduceren tot hij werkelijk ziek is. Het is steeds moeilijker en het neem ook meer tijd in beslag om een vergister te herstellen die men heet laten afwijken tot tot aan een biologische blokkering dan één voor dewelke men bij de eerste analytische signalen ingrijpt.

Het voordeel van een anaërobe vergister is dat hij vroegtijdig duidelijke analytische signalen geeft vooraleer hij gaat dysfunctioneren. Goed geïnterpreteerde signalen laten toe een vergister in de optimale zone te houden op lange termijn.

- Voor vergisters die door marrktomstandigheden regelmatige aanpassingen van het rantsoen heeft Winfo ook een mogelijkheid van continuopvolging. Dagelijks wordt hergeformuleerd. Gegevens worden gecommuniceerd per telefoon en per mail. De vergister geeft dagelijks aan welke producten hij binnen krijgt, Winfo formuleert de dagelijkse rantsoen en stuurt deze meteen terug nar de vergister.

 

TO BE CONTINUED

 

 

 

Designed by bvba Winfo sprl Rue Bruyères d'inchebroux, B-1325 Chaumont-Gistoux
voeding en optimalisatie ven anaërobe vergistesr

Belangrijke trefwoorden op deze pagina: Biogas laboratorium België, nutritionisten, biogas voeding van vergisters

Laatste Update: 06-Mar-2012